Frågor och svar.

Vi har samlat vanliga funderingar, och fyller på med svar.
Saknar du svar på en egen fråga kring UseaMy-SOS, fyll i formuläret längst ner på den här sidan.

Kan UseaMy påverka mina lanternor negativt?

Nej. Du kan använda dina lanternor precis som vanligt. Det är bara minus kabeln som går igenom UseaMe-dosan och vid “vila” så är det inget som påverkar förbindelsen på minus-sidan.

Varför är inte UseaMy-SOS utrustat med något larm som går via mobilnät eller annan radiokommunikation, den skulle ju kunna sända ut båtens GPS-position?

Vi håller på att utveckla en ny version med inbyggd Bluetooth BLE. Då kommer båtägaren kunna parkoppla sin smartphone med UseaMy-SOS, likt som man gör i sin bil. Och behövs SOS-knappen aktiveras så kommunicerar UseaMy med mobilen som skickar mobilens position vidare till JRCC (Flyg och Sjöräddningscentralen). Dom får då förutom positionen uppgifter om båten och anledningen till sjönöden samt hur många som är ombord.

Är det svårt att installera UseaMy-SOS?

Om du kan komma åt baksidan av strömbrytarna till dina lanternor (där kablarna ansluter) så är det ganska enkelt. Vi har gjort en egen sida där det står hur du går tillväga. Läs mer här…

Om min båt har äldre lanternor med glödlampor, hur mycket ström kan passera genom UseaMy-SOS?

När vi utvecklade elektroniken i UseaMy så tog vi hänsyn till lanternor med glödlampor. Och rekommenderad säkring till UseaMy är 20Amper, dvs en förbrukning på 240 W.
Normalt är en glödlampa till lanternor på 25W. Om alla lanternor ombord (5 st) är tända samtidigt så är förbrukningen 125W. Så marginalen i elektroniken är mkt god.

Saknar du en fråga om UseaMy-SOS som du vill ha svar på, så skriv den här nedan så svarar vi så fort vi kan?

%d bloggare gillar detta: