Installera enkelt själv

UseaMy är utvecklad på ett sätt som gör att du själv kan installera systemet på ca 30 min. till en timme.

1. Lättast är att placera både UseaMy-dosan och SOS-knappen i närheten av strömbrytarna till dina lanternor. (Det går att välja ett annat ställe men kräver då mer kabel än vad som följer med i förpackningen).

2. Ta dig in bakom lanternornas strömbrytare och lokalisera både +(plus) och -(minus) kablar till dina lanternor (även ankarlanternan). Märk dessa med tejp där du markerar vilken kabel som går till vilken lanterna. + sitter normalt på strömbrytaren och – sitter normalt på en -plint. (även kallad jord). 3. Ta loss alla de märkta kablarna.

4. Börja installationen med att sätta alla -(minus)kablarna till lanternorna och sätter dessa i en egen -plint (medföljer). En svart kabel kopplar du mellan -plinten och UseaMy-dosan märkt utgång ”UT -”.

5. Fortsätt med att sätta röda kablar med flatstift (medföljer) på lika många strömbrytare och andra änden av de röda kablarna i UseaMy-dosan märkta utgångar ”UT + N,R och A”. (beror på hur många olika lanternor/strömbrytare din båt har).

6. Montera tillbaka +kabeln till varje lanterna på sin respektive strömbrytare på det extra tomma flatstiftet. Para ihop rätt lanterna till respektive strömbrytare.

7. SOS-knappen med spärrlock.
Denna väljer du själv var du sätter. Det medföljer 100 cm kabel. (den går också att förlänga om du vill, eller beställa en extra SOS-knapp och placera på ett ytterligare ställe). Du behöver borra ett hål på 19 mm. 8. Dom fyra kablarna med färgerna, röd, svart, blå och grön skruvar du in i UseaMy-dosan och den runda bak i SOS-knappen.

9. Nu återstår bara + och – från batteriet. Dessa kopplar du in i UseaMy-dosan märkt med ”IN +” och ”IN -”. Du väljer själv om du vill koppla via huvudströmbrytare eller inte. UseaMy behöver en säkring som klarar ALLA inkopplade lanternor. (normalt 20A om äldre glödlampor används)

Se till att alla lanternor fungerar som tidigare med respektive strömbrytare samt en test med SOS-knappen. Nu ska SOS-knappen blinka S.O.S synkroniserat med alla lanternorna, dvs tre korta, tre långa, tre korta om och om igen tills du stänger av SOS-knappen. Gör denna test sedan som en vana inför varje kvälls/natt-tur.

Samma enhet fungerar i både 12V och 24V-system.

”Att vi kallat på hjälp med mobilen, det såg ju inte andra på fjärden.”

— Tore, Fritidsfiskare.

Kontakta oss

Luruddsvägen 14
178 54 Ekerö
Sweden